"/>

Decizii pentru bătrâneți liniștite

Fiecare dintre noi își dorește să aducă un zâmbet celor dragi, să știe că face tot ce poate pentru ca celor de lângă el să le fie bine, cu atât mai mult cu cât acești oameni dragi au fost cândva cei care s-au îngrijit clipă de clipă de binele nostru.

Atunci când puterile bunicilor sau părinților noștri slăbesc, atunci când am face orice ne stă în putință ca să le ușurăm bătrânețea, ca să le mulțumim într-un fel pentru toată grija, dragostea și blândețea cu care ne-au adus unde suntem astăzi, vine momentul să luăm o decizie. Din păcate, cu cât se înmulțesc responsabilitățile fiecărei zile și îndatoririle pe care le presupun un loc de muncă bun și o familie împlinită, cu atât crește sentimentul de neputință față de slăbiciunile bătrânilor noștri. Iar dacă la toate acestea se adaugă singurătatea și o sănătate șubredă, opțiunile care ne rămân sunt tot mai puține, iar decizia devine cu atât mai dificilă.

Totuși, dacă stăm să cântărim atent avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni (să îi aducem să locuiască cu noi, să angajăm pe cineva care să le poarte de grijă în fiecare zi sau să le găsim un loc în care să singurătatea să fie alungată, în care să fie îngrijiți permanent, alături de alți oameni cu care să-și poată împărți poveștile, amintirile, bucuriile și tristețile unei vieți întregi), dacă analizăm nevoile pe care bătrânii noștri le au și resursele de care dispunem, atât în ceea ce privește partea financiară, cât și timpul efectiv pe care l-am putea petrece noi cu ei, putem lua o decizie care să ne lase cu sufletul împăcat.

Fiecare opțiune are, desigur, plusurile și minusurile sale. Totuși, pentru a vă putea face o idee în ceea ce privește viața într-un cămin de bătrâni, vă prezentăm în rândurile ce urmează câteva aspecte care vă pot fi de folos dacă vă aflați în situația de a lua o decizie în această privință.

În primul rând, un centru de îngrijire pentru bătrâni este un mediu în care singurătatea nu-și are locul, un mediu cald și primitor unde povești de viață se întâlnesc și își țin de urât sub atenta supraveghere a personalului care, pe lângă pregătirea profesională, oferă un sprijin moral și emoțional permanent membrilor căminului. Mai mult decât atât, stilul de viață se schimbă într-o direcție pozitivă prin activitățile cu caracter permanent adaptate fiecărui membru, zilele capătă mai mult sens, iar zâmbetele se înmulțesc.

În al doilea rând, poate cel mai important aspect este acela legat de serviciile medicale pe care le oferă un astfel de centru. Cu răbdare și pricepere, personalul specializat face toate demersurile, de la verificări periodice, la administrarea tratamentului medicamentos și supravegherea permanentă a stării bătrânilor, astfel încât să știm că aceștia se află pe mâini bune în fiecare clipă.

Totuși, dincolo de condițiile excelente puse la dispoziție, dincolo de posibilitatea familiei de a fi prezentă ori de câte ori are posibilitatea, dincolo de siguranța oferită de prezența personalului specializat, noi credem că nimic nu este mai important ca sentimentul pe care viața într-un astfel de centru îl aduce membrilor săi: un sentiment de liniște, într-un mediu plăcut, unde fiecare își găsește locul într-o mare familie. Pentru că dincolo de toate, liniștea bătrâneții este un lucru de neprețuit.

Vă stăm oricând la dispoziție pentru detalii de orice fel și sperăm să putem aduce împreună un zâmbet și liniștea pe care fiecare bătrân le merită din plin.

WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates