"/>

Veste buna, pensiile nu vor fi scazute

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca e neconstitutional ca pensiile sa fie scazute, in legatura cu masurile pentru restabilirea echilibrului bugetar. Citam din comunicatul oficial de presa al Biroului de presa al Curtii Constitutionale : “Dispoziţiile art.9 referitoare la diminuarea cu 15% a cuantumului brut al pensiilor cuvenite sau aflate în plată, precum şi a indemnizaţiei de însoţitori pentru pensionarii de invaliditate de gradul I, precum şi cele referitoare la valoarea punctului de pensie utilizat de 622,9 lei din Legea privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar sunt neconstituţionale.”

Aceast lucru poate fi doar un motiv de bucurie pentru pensionarii nostri care traiesc cu greu in ziua de azi. Din pacate celelalte masuri luate de Guvernul Boc nu sunt prea multumitoare pentru companii si bugetari.

Astfel masurile luate de Guvernul Boc sunt urmatoarele:

  • Guvernul a decis majorarea TVA-ului cu 5 puncte procentuale, de la 19% la 24%.
  • Reducerea salariilor bugetarilor cu 25%

Marius Ghenea scrie pe blogul personal ca raspuns la masurile luate de catre Guvernul Boc, ca incasarile la buget vor scadea si ca “o marire atat de dramatica a TVA-ului va duce la cresterea masiva a: evaziunii fiscale, contrabandei si in general a tuturor practicilor care au de-a face cu evitarea platii TVA-ului.”

Urmeaza vremuri interesante!

Lasa un comentariu

* sunt campuri obligatoriiWP Like Button Plugin by Free WordPress Templates